Jom Klik!

Friday, March 02, 2018

RUMAH BARU??

Assalamualaikum ..
Kemana kalian waktu lunch ni...aku kat opis je la ..bulan ni tak berapa nak cantik sangat bajet hahahahaha maklumla gaji awal...

Sebenarnya lama dah aku beli rumah ni ..Tahun 2015..kira baru ke tak ek?hahahahhaah tetap baru lah pada aku kan .. kumpul sikit2.. buat sikit2..masa memula dapat kunci kami pasang grill dulu..lampu ngan kipas pun yang basik je..pujuk hati takpe pelan2 buat mana yang mampu..

Tahun 2018 ni aru la berpeluang tambah Kitchen Kabinet.. wardrobe masih tengah menabung..maklumla kami ni gaji tak besar tapi teringin juga rumah yang selesa..maka ambil masa la untuk buat apa yang kami idamkan..

 Ni bahagian Yard . Kami bersepakat buat dapur kat Yard.. dapur masak hehehee

 Ini pula kaunter Bar...hehehe dapat buat kecik pun jadila...senan nak hidang makanan nanti hahahah
 ruang letak peti sejuk ..

 sinki buat yang standard je takde bajet nak ubah kasi cun 
 Ni baru siap table top , belum mula pasang kabinet lagi
 Asalnya nak buat L-Box tapi bajet tak cun makanya buat Cornish ja..

 Asalnya juga di dinding ni ada tingkap tapi kami naik batu ni je la pun ruang makan yang ada..

 TARA!!!!!!Hheehhehehhhe...... Bila depa share kabinet separuh siap dah berbunga2 hati kami ni..teruja x sabar nak pindah sana!


 Kat sini asalnya takde pasang pun mozek tapi terbaca kat satu blog ni tak ingat blog mana dia ada share terjath hati maka pasang kat dapur masak je... 

 Ruang tak berapa besar tapi kami bersyukur ehhehehe..


kat dalam ni kami nak letak mixer giant kami tu tapi tak tau la muat ke tak kalau ikut ukuran memang muat .. korang agak agak kalau putar dalam tu gugur tak KC kami ni hahahahahahahahha..
Hasilnya bila kabinet dah selesai di pasang nanti betul betul dah siap kami akan share.

Bila Pindah??
Insyaallah selesai semua paling lamnat pun selepas Raya Aidilfitri la kot hehehehe...

Wednesday, February 28, 2018

Assalamualaikum..SELAMAT TAHUN BARU 2018

Assalamualaikum...

hahahah bersawang ..bapak lama tak update.. bila lama tak berblog hilang skill menulis...hahah poyo...2018 dah pantas sungguh masa berlalu..sepanjang 2 TAHUN ni alhamdulillah aku dan keluarga sihat dan masih diizinkan Allah untuk meneruskan kehidupan ...Syukur Alhamdulillah..

Masih berniaga Kek?

Alhamdulillah masih lagi mengambil tempahan kek untuk hantaran , majlis hari jadi.. kek untuk perkahwinan..cuma tidak sekencang dulu.. sekarang ramai pesaing.. banyak pilihan yang boleh customer buat .. makanya ku anggap bussiness kek ni sebagai hobi je... ada rezeki orang tempah ada lah rezeki aku hahahahhha tak semangat nak maju langsung kan ??? bukan malas..cuma sekarang masih bekerja badan dah tak sekuat dan setahan dulu maka buat mana yang ada je...

Ada juga jual kuih Frozen...KARIPAP PUSING/SARDIN ROLL/CUCUR BADAK/PAU GORENG INTI KACANG/KERIA/KASTURI....yang mana duduk area putrajaya tu leh la beli ngan kita hehehehe..

Customer lari ke??

Eh takde lah..setakat ni alhamdulillah customer ada je..cuma banyak dah diluar kawasan..kekadang bila tak dapat nak buat tempahan sebab sibuk bekerja aku akan past over pada bakers 2 yang lain. Terharu customer dari Tahun 2005 masih setia dan tak pernah jemu makan dan order kek kita..lagipun kek yang aku buat takde la cantik mana nak dibanding kan dengan bakers2 otai kat luar sana...

Sibuk sangat ke???

Ya... bukan sibuk dengan tempahan ..sibuk dengan anak anak bulus..sibuk dengan urusan rumah baru..sibuk dengan keluarga..sibuk dengan kerja sampai tak dan nak update order atau blog. Insyaallah dalam tahun ni kami akan berpindah ke rumah sendiri..RUMAH SENDIRI WEHHH...hahhahaha siapa tak teruja kan walaupun orang kata ELEHHHHHHHH pangsa je pun kecik je tu pun kecoh!!eh tu je aku mampu..bersyukur lah walaupun kecik ada juga tempat nak berteduh..eh ter emo pula..

Bela KUCING Pulak??Tak Geli ke??bersih ke ??

Insyaallah... kami akan pastikan kebersihan diutamakan .. yang bersih itukan Halal...baru je lagi bela anak bulus ni..nanti kita share ek kisah anak bulus..kisah masuk rumah baru...nak habis waktu rehat dah ni.. adioss!!

Friday, September 02, 2016

Salam Jumaat..

Assalamualaikum semua.. Alhamdulillah masih lagi diberi peluang menikmati keindahan dunia serta nikmat oleh Nya..Alhamdulillah.. Harini kebetulan Birthday abang ipoku Mohd Rafizi Bin Samikon, rezeki beliau menyambut hari ulangtahun kelahiran di tanah suci mekah . Macam biasa anak buahku yang paling bersemangat buat kad hari jadi buat papanya huhuhuhuhu kami plak yang sedih kikikikiki... damia ..oh damia...ada sebulan lebih lagi damia nak hadapi tanpa papa ngan mama dia disisi.. semoga Allah melindungi dan mempermudahkan segala urusan kami dan segala urusan papa ngan maam damia semasa menjalankan ibadah haji di tanah suci mekah dan pulang dengan selamat serta mendapat haji yang mabrur..

Insyaallah.. nanti aku upload gambar kad yang damia buat ek.
Maaf kalau bila aku membahasakan diri ini sebagai aku heheheheh senang !

Misi harini menyiapkan tempahan kek dari jiran Chocolate Moist Cake - theme Barbie ala- ala sofea the first.Harap hasilnya akan memuaskan hati pelanggan . Aku takde la pandai sangat dan hebat sangat dari segi menghias kek. Sekadar nak buat simple2 tu insyaallah boleh.. Malam ni kene siapkan tempahan PAU CENDAWAN ECAH.. alhamdulillah mendapat tempahan dari staf ANGKASA, Kelana Jaya.Gigihla ..

semoga Misi Harini dan Esok berjaya la...

adiosss!!

Wednesday, August 31, 2016

Assalamualaikum...wahhhhh bersawang!kikikiki

Assalamualaikum semua,
Selamat menyambut Hari Kebangsaan yang ke 59!MERDEKA!MERDEKA!MERDEKA!

Malunya lak rasa bila blog tidak berupdate..bersawang..nasib baik ada sahabat tolong bersihkan..

Ecah kembali! Kikikiki lama tak ber blog tak tahu nak taip apa,ada ke sahabat yang sudi membaca?tak kisah la nama pun suka suka je kan.

Untuk pengetahuan sahabat, saya masih lagi mengambil tempahan kek secara part time ,cumanya tak sempat nak update je.masa nak berblog tu takdan..

Projek semalam misi menyiapkan PAU CENDAWAN!siapa tak tau pasal pau cendawan yang pemes tu?semua tahu kan ?tapi bukan saya yang buat tau hehehehehe..saya cuma mengambil peluang rezeki yang ada dan resepi yang diviralkan untuk mencari rezeki tambahan.Alhamdulillah PAU CENDAWAN ECAH mendapat sambutan.Terima kasih pada Tuan punya resepi yang sudi berkongsi resepi dan Alhamdulillah secara tidak langsung menyumbang pendapatan buat kami sekeluarga.
Klik sini utk resepi
Pau Cendawan Ecah lebih murah..kenapa murah?bersesuaian la dengan bajet dan rupa pau tersebut..PAU CENDAWAN YANG VIRAL tu lagi cantik dan hebat rupanya..isi yang padat..harap tidaklah dibanding2 kan dengan PAU CENDAWAN ECAH yer.. Hehehehe tidkak sangka pula mendapat sambutan dikalangan sahabat dan jiran..TERIMA KASIH SEMUA!

Misi menghantar PAU CENDAWAN ECAH di subang berjaya..Alhamdulillah 12 bungkus pau berjaya dihantar tq to my adik ipo dan kakak ipo yang tolong promote. Buat masa ni buat berdasarkan tempahan je. Belum berani buat banyak2..hehehehehe

Kita tukar topik lain plak..
Alhamdulillah ...tahniah buat kakakku tersayang dan suami telah diberi peluang menunaikan ibadah haji ..seronoknyaaaaaa...rezeki depa semoga nanti aku dan suami berpeluang untuk buat ibadah umrah dan menunaikan ibadah haji..

27 Ogos 2016 berangkatlah mereka ke MAKKAH. Group kakakku KT34B. Masa hantar tu rasa gembira bercampur dengan sedih sebab akan berjauhan dengan mereka dan sedih tgk anak kecil mereka Damia terpaksa ditinggalkan demi menunaikan tanggungjawab menunaikan ibadah haji..Mujur damia kuat..dia faham yang mama dan papa dia pergi untuk tujuan beribadah..anak buah maklang memang kuat!adala teman atok ngan puan :) Ya Allah permudahkan la segala urusan kami dunia dan akhirat..permudahkanlah kakakku siti rahayu mohamad dan suaminya rafizi samikon dalam mengerjakan ibadah haji dan selamatkan perjalanan pergi dan balik serta mendapat haji yang mabrur.

Semalam damia call suruh maklang dia mai rumah puan..adoii sedih plak tak dapat nak memenuhi permintaan sebab maklang kena siapkan tempahan ..yang seronoknya acik dia dari terengganu balik Kl...penyelamat xde la damia sedih sangat.. Bersabarlah anak buahku Damia..semoga kamu kuat dan tabah ..semoga kamu menjadi anak yang bijak berjaya dan solehah...

Sedih plak tadi mak cerita masa mak ngan adik aku pi rumah kakyu damia duk cerita mama ngan papa selalu nyanyi macam ni:
PAPA SAYANG DAMIA, MAMA SAYANG DAMIA
PAPA SAYANG DAMIA, MAMASAYANG DAMIA TAPI PAPA MAMA PERGI MEKAH,
woooowooo...sedihnya..aku plak over nangis.. Maklang tahu kamu kuat!nanti kita jemput mama ngan papa sama sama ye.. bye..









Sunday, May 24, 2015

Ayoooooooo dah nak masuk 1/2 tahun 2015 baru leh update!pitam!

Assalamualaikum..
Nak ucap selamat tahun baru 2015 macam dah lama sangat... Hehehehehe apapun alhamdulillah kami sehingga kini masih lagi beroperasi.. Cuma x sempat nak update je..TAhun 2015 yang agak mencabar...

Tanggal 2 April 2015 bapa mertua ku telah menghembuskan nafas yang terakhir kerna menghidapi penyakit kanser esofagus.MOhon sedekah kan Al-FAtihah..semoga arwah ditempatkan dikalangan mereka yang beriman...


Klik..Klik...Klik..heheheh