Jom Klik!

Friday, March 02, 2018

RUMAH BARU??

Assalamualaikum ..
Kemana kalian waktu lunch ni...aku kat opis je la ..bulan ni tak berapa nak cantik sangat bajet hahahahaha maklumla gaji awal...

Sebenarnya lama dah aku beli rumah ni ..Tahun 2015..kira baru ke tak ek?hahahahhaah tetap baru lah pada aku kan .. kumpul sikit2.. buat sikit2..masa memula dapat kunci kami pasang grill dulu..lampu ngan kipas pun yang basik je..pujuk hati takpe pelan2 buat mana yang mampu..

Tahun 2018 ni aru la berpeluang tambah Kitchen Kabinet.. wardrobe masih tengah menabung..maklumla kami ni gaji tak besar tapi teringin juga rumah yang selesa..maka ambil masa la untuk buat apa yang kami idamkan..

 Ni bahagian Yard . Kami bersepakat buat dapur kat Yard.. dapur masak hehehee

 Ini pula kaunter Bar...hehehe dapat buat kecik pun jadila...senan nak hidang makanan nanti hahahah
 ruang letak peti sejuk ..

 sinki buat yang standard je takde bajet nak ubah kasi cun 
 Ni baru siap table top , belum mula pasang kabinet lagi
 Asalnya nak buat L-Box tapi bajet tak cun makanya buat Cornish ja..

 Asalnya juga di dinding ni ada tingkap tapi kami naik batu ni je la pun ruang makan yang ada..

 TARA!!!!!!Hheehhehehhhe...... Bila depa share kabinet separuh siap dah berbunga2 hati kami ni..teruja x sabar nak pindah sana!


 Kat sini asalnya takde pasang pun mozek tapi terbaca kat satu blog ni tak ingat blog mana dia ada share terjath hati maka pasang kat dapur masak je... 

 Ruang tak berapa besar tapi kami bersyukur ehhehehe..


kat dalam ni kami nak letak mixer giant kami tu tapi tak tau la muat ke tak kalau ikut ukuran memang muat .. korang agak agak kalau putar dalam tu gugur tak KC kami ni hahahahahahahahha..
Hasilnya bila kabinet dah selesai di pasang nanti betul betul dah siap kami akan share.

Bila Pindah??
Insyaallah selesai semua paling lamnat pun selepas Raya Aidilfitri la kot hehehehe...

6 comments:

Juls Julie80 said...

yeayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

blog dah updateeeeeeeeeee

cantikkkkk tau KC ecahh..tak sabar nak tengok sendiri depan mata..yeeeeeahhh

Aishah said...

Heheheh tq julie sudi gak jalan jalan blog kita.. hahahaha sabar tau..nanti leh tgk sesama

viagrajakarta said...

thank you for sharing
obat kuat jakarta
obat kuat usa
jual obat kuat
obat kuat viagra
obat kuat pria
obat kuat original
toko obat kuat jakarta

ejulz said...

cantik rumah ni.. nampak besar.. :)

ejulz follow sini. harap sudi follow http://ejulz.blogspot.com tq :)

Abdullah said...

Nice post.
Regards.
promoswithin.com
coopanz.com
savingjet.com

عبده العمراوى said...



شركة تنظيف منازل بعنك
شركة مكافحة العتة والنامس والوزغ بالنعيرية

Klik..Klik...Klik..heheheh