Jom Klik!

Sunday, January 01, 2012

MOHON KEMAAFAN YA...

KEPADA PELANGGAN YANG MANA ADA RASA TIDAK PUAS HATI NGAN SERVICE YANG DI BERIKAN SAYA MOHON MAAF YA,,,

MEMANDANGKAN SAYA HANYA BUAT BUSSINESS INI SECARA PART TIME SAHAJA SO..ADA SESETENGAH TEMPAHAN TIDAK DAPAT DI PENUHI..ATAS2 MASALAH BERIKUT:

1.TEMPAHAN YANG HENDAK DI BUAT BERTINDIH NGAN TEMPAHAN YANG LAIN YANG MANA TEMPAHAN TERSEBUT DI BUAT LEBIH AWAL OLEH PELANGGAN YANG LAIN.

2.ADA HAL-HAL YANG TIDAK DAPAT DI ELAKKAN SEPERTI SAYA BEKERJA..DAN PERLU MENGAHDIRI KURSUS-KURSUS YANG PENTING BAGI MENINGKAT MUTU KERJA SAYA SEBAGAI PENJAWAT AWAM.

3.SAYA TIDAK PUNYA KEDAI SENDIRI..KALAU DI KEDAI ANDA SEMUA HARI2 LEH DAPAT KEK YANG ANDA MINTA DAN SERVICE YANG CEPAT DAN KEK YANG MUNGKIN LEBIH MENARIK DARI YANG SAYA HASILKAN..

4.SEKIRANYA TEMPAHAN KEK YANG DI BUAT ITU ADALAH DI DALAM KEMAMPUAN SAYA UNTUK MENGHASILKANNYA SAYA AKAN CUBA YANG SEBAIK MUNGKIN UNTUK MENGHASILKAN NYA..MELAINKAN TEMPAHAN YANG DIBUAT ITU DI LUAR KEMAMPUAN DAN KEMAHIRAN SAYA MAKA TERPAKSA SAYA TOLAK DARIPADA BERPURA-PURA BOLEH MENGHASILAKNNYA.


5. TEMPAHAN AWAL PERLU..BAGI MEMBERI SAYA MASA UNTUK MENCARI BAHAN DAN MASA.

:UNTUK KEK YANG DI TEMPAH PADA HARI2 BEKERJA MEMERLUKAN MASA 2 HARI SEBELUM KEK DIBEKALKAN.CONTOH JIKA KEK PELANGGAN HENDAK PADA HARI JUMAAT PAGI..MALAM RABU KEK AKAN DIMASAK(KENAPA MALAM?SEBAB SIANG HARINYA SAYA BEKERJA..BALIK DARI KERJA SELEPAS SOLAT MAGHRIB BARU LEH OPERASI MEMBUAT KEK..(BILA KEK DAH MASAK,,,(KEK KUKUS MENGAMBIL MASA YANG SANGAT LAMA UNTUK MASAK DALAM 3 JAM SE ELOK2NYA )PERLU TUNGGU UNTUK SEJUK BARU LEH HIAS KEK TERSEBUT)AMBIL MASA 1-2 JAM JUGA...SO KENE LA TUNGGU HARI ESOK...KEESOKKAN HARINYA ,PETANG SELEPAS HABIS BEKERJA KEK YANG DI SIMPAN BOLEH DI HIAS UNTUK DIBEKALKAN KEESOKKAN PAGINYA.

:SEKIRANYA TEMPAHAN KEK PERLU DISIAPKAN PADA HARI AHAD..MAKA KEK TERSEBUT AKAN DI BUAT PADA HARI SABTU PAGI DAN DI HIASKAN PADA SABTU PETANG ...SEBAB HARI CUTI HARI YANG TAK BEKERJA..OK..

(SEBAB TU KALAU YANG TEMPAH LAST MINIT KADANG2 SAYA TERPAKSA TOLAK...ADA PELANGGAN ESOK NAK PETANG BARU NAK BGTAHU....ADA JUGA ESOK NAK PAGI2 PUN KALAU BGTAHU UNTUK HARI BEKERJA MEMANGLA SAYA TAK DAPAT NAK PENUHI....DAN INI BG MENGELAKKAN PEMBATALAN TEMPAHAN YANG DI BUAT PELANGGAN SECARA TIBA2...)

HARAP ANDA SEMUA FAHAM PROSES YANG DI LALUI UNTUK MENYIAPKAN TEMPAHAN INI..SEGALA KEKURANGAN DAN TEMPAHAN YANG TIDAK DAPAT DI PENUHI SAYA MOHON BANYAK2 KEMAAFAN.

CUSTOMER IS ALWAYS RIGHT!!MUNGKIN ANDA TIDAK PEDULI APA YANG SAYA PERLU BUAT UNTUK SIAPKAN TEMPAHAN YANG ANDA INGINKAN ..SAYA HANYA MANUSIA BIASA YANG SANGAT BANYAK KEKURANGANNYA....

PADA YANG TIDAK JEMU2 MEMBUAT TEMPAHAN KEK DENGAN SAYA..TERIMA KASIH BANYAK2...INSYAALLAH SAYA AKAN CUBA UNTUK PERBAIKI LAGI SEGALA KESILAPAN KESILAPAN DAN KEKURANGAN.

1 comment:

Anonymous said...

paham da situasi ko.. thanks ya info yg amat membantu itu...

Klik..Klik...Klik..heheheh